Citromos túrós sütemény
Hozzávalók:
50 dkg túró
10 dkg Ráma margarin
1 sütőpor
15 dkg liszt
csipet só
2 tojás
citronát (kandírozott citromhéj)
1 citrom leve és reszelt héja
10 dkg porcukor
Máz: 1 citrom leve
porcukor
A vajat a porcukorral, csipet sóval és a túróval és a tojásokkal krémesre keverem. Hozzáadom a citrom levét és a héját. A lisztet összekeverem a sütőporral, a citronáttal és a túros masszához keverem.
Kivajazok egy formát, beleöntöm a masszát és 200 °C-os sütőben megsütöm.
Egy kisebb citrom levéhez annyi porcukrot keverek, amennyit felvesz. Addig kell keverni, míg szép fényes és sűrű, mézszerűen folyós nem lesz. Amikor langyosra hűlt a sütemény, bevonom vele. Gyorsan rászárad. Nagyon intenzív a citromíze a máz miatt, ha valakinek ez sok, porcukorral meghintve is finom.
|
Eszter!
Köszönöm, hogy szóltál, javítottam a receptet. A túróhoz kell keverni a tojást. Még az első receptek között tettem fel, néha előfordult, hogy kimaradt egy-egy fázis. (Még ma is előfordul, de ritkábban.)
Hogy a képeken és a recepben más a mennyiség, az azért van, mert nem mindig készítem el a teljes adagot. A receptek többnyire 4 főre szólnak, de néha csak ketten vagyunk itthon és nincs ki megegye, ha többet sütök-főzök, ráadásul nem főzök 2-3 napra, mindig új receptek kellenek, hogy bővüljön a választék. 4 év alatt 800 ételt csak így tudtam elkészíteni. Sokszor meg a kisérletezés miatt főzök kevesebbet, de a receptet többnyire akkor is 4 szeméyre írom meg.:)