| Ebben a receptben nincs semmi különös, de nagyon finom. Ha nagyobb fej karfiolom van és a maradékból a közeljövőben, nem tervezek mást, akkor néhány nagyobb rózsát is hagyok, azt is belefőzöm a levesbe, de még mielőtt teljesen megpuhulna, kiszedem, és kirántom. Ha a második fogás valamilyen rántott húsféle, akkor jól kiegészíti azt, a levesnek meg nem árt, ha több karfiol főtt a levében.
Karfiolleves
Hozzávalók:
1 kis fej karfiol
1 kis fej hagyma
1 nagyobb szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
2 húsleves kocka
bors, petrezselyem
Vegeta
1 púpos evőkanál liszt
1 dl tejföl
Galuskához:
1 tojás
liszt
só, petrezselyem
A hagymát apróra vágom, egy kevés olajban megpirítom a kockára vágott zöldségekkel együtt. Felengedem másfél liter vízzel, beleteszem a kis rózsákra szedett karfiolt, hozzáadom a húsleveskockát, fűszerezem borssal, Vegetával. Megfőzöm, ha már puha, a tejfölből, lisztből és a petrezselyemből habarást készítek, és a leveshez öntöm. A tojásból, lisztből, petrezselyemből galuskát készítek, és a levesbe szaggatom. Ha mind feljött a tetejére, leveszem a tűzről.
| |
Köszönöm szépen a visszajelzést, örülök, hogy ízlett.:)