| Fűszeres sült krumpli
Egy tepsit a sütőpapírral kibélelem, a tisztított krumplit hasábokra vágom. A sütőpapíron jó alaposan összekeverem olajjal, sóval, borssal, pirospaprikával, fokhagyma porra (vagy bármilyen más fűszerrel vagy fűszerkeverékkel). Elrendezem úgy, hogy lehetőleg ne egymáson legyenek, és forró sütőben (220 °C-on) ropogósra sütöm.
Megjegyzés: ebben a receptben a sütőpapír a lényeg. (Nem mindegy, hogy milyet használunk, az Alufix a legjobb vagy az, amelyiken rajta van, hogy szilikonos. Ezekre biztos nem ragad rá a sütnivaló). Hihetetlenül finom ropogósra sül a krumplinak az a része, amelyik a papírral érintkezik, és nem kell vakargatni, áztatgatni a tepsit utána. Régebben a téli estéken gyakran készítettem, mert önmagában, savanyúsággal finom és gyors vacsora is lehet. Mostanában inkább csak köretként sütöm.
A végeredményről nem készült kép, mert mire észbe kaptam, már el is fogyott.
| |