Ezt az édességet nagyon szeretjük, mert mutatós, könnyű és nagyon finom. Gyakran készítem.
Stracciatella
Hozzávalók:
4 tojásból piskótalap
1 l tej
2 csomag vaníliás pudingpor
1 narancs
3-4 kanálnyi narancsszörp
7-8 dkg csokoládé
25 dkg cukor
1 csomag zselatin
3 dl tejszín
A tepsit kibélelem sütőpapírral. 4 tojásból sütök egy vékony piskótalapot. Leválasztom a sütőpapírról, de visszateszem rá a piskótát.
A krémhez a tejből és a vaníliás pudingporból, valamint 25 dkg cukorból főzök egy vaníliás pudingot. Ebbe még melegen belekeverem a narancs lereszelt héját, a levében meg feloldok egy zacskó zselatint. (Elkeverem a narancslében, majd a mikróban kb. fél perc alatt felolvasztom.) Hozzákeverem a pudinghoz és néhány kanál narancsszörppel ízesítem. Hagyom kihűlni. Közben felverem a tejszínt habbá és lereszelem a csokoládét (a reszelő uborkaszeletelő részén, akkor egy kicsit durvább reszeléket kapok). A kihűlt pudingba lazán beleforgatom a tejszínhabot és a csokireszeléket. A piskótalapra simítom a krémet, és a hűtőbe teszem hűlni.
Közben egy sütőpapír lapra mintákat rajzolok, és csokit olvasztok. Sütőpapírból tölcsért készítek, ebbe kanalazom az olvasztott csokit, összezárom a tölcsér száját, a hegyét levágom és a sütőpapír hátoldalára az átlátszó rajzok mentén, felrajzolom a csokimintákat. A papírt a hűtőbe teszem és hagyom megszilárdulni. A lehűlt süteményt kockákra szeletelem, egy-egy tejszínrózsával és csokimintával díszítem.
|
Hajni, örülök, hogy ízlik, nekem is ez az egyik kedvencem.:)