| Ez egy nagyon praktikus étel. Régebben sokszor készítettem, de mióta főleg csirkéből készítem az ételeket, és ritkábban veszek sertéshúst, ez is feledésbe merült. Azért praktikus étel, mert ha csak egy kisebb darab húst veszek, és szeleteket akarok készíteni, akkor mindig leesik annyi kis darab belőle, amivel nem nagyon tudok mit kezdeni. Ennél az ételnél maradéktalanul fel lehet használni minden kis leeső, kicsit zsírosabb darabot is.
Kolbászos hústekercs
A sertéscombot felszeletelem, a leeső kisebb darabokat ledarálom. Ezt a maréknyi kis darált húst úgy fűszerezem, mint ahogy a kolbászt szokták. Teszek bele tört fokhagymát, sót, borsot, pirospaprikát. Jól összegyúrom.
A hússzeleteket kiklopfolom, megsózom, kicsit megborsozom, megtöltöm kolbászhússal, összetekerem, hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzöm, lisztben megforgatom és egy lábasban minden oldalát hirtelen átsütöm. Vizet öntök alá és fedő alatt megpárolom. Vigyázni kell, nehogy a liszt miatt lekapjon, ezért időnként egy kis vizet hozzá kell önteni. Mire elkészül vajpuha lesz, a töltelékből kifolyó fűszeres zsír (mivel ez a zsírosabb leeső részekből készül) megízesíti a szaftot. Én legjobban resztelt krumplival szeretem.
Megjegyzés: újra elkészítettem ezt az ételt, de most tettem a szaftba egy kocha Húsvarázst a végén. E nélkül is finom volt, de ezzel (vagy hasonló készítményekkel) esetleg még plusz fűszerekkel még ízesebbé tehető.
| |