| Sonkatekercs
Készítek besamelt 5 dkg vajból, 2 púpos evőkanál lisztből és 2 dl tejből.
A vajat (vagy Ráma margarint) felolvasztom egy kis lábasban, a lisztet habzásig kevergetem benne, de nem kell megpírítani, mint a rántást, a hideg tejet hozzáöntöm és kevergetve sűrűre főzöm. Ha kihűl, kettéosztom.
Tormás
Az egyik felébe szűrőkanálban kinyomkodott ecetes tormát keverek. Annyit, hogy kellemesen tormás ízű legyen, de ne legyen túl savanyú és erős. Ízesítem sóval, és egy kis porcukorral szelídítem az ízét. 5 dekányi puha vajat keverek bele, míg krémes, egynemű masszát nem kapok. Ezzel töltöm meg sonkaszeleteket.
Tojásos
A besamel másik felébe 3 db villával apróra tört, vagy sajtreszelőn lereszelt főtt tojást, 5 dkg puha vajat keverek és ízesítem sóval, borssal, mustárral (ha van apróra vágott snidlinggel). Ezzel a krémmel töltöm meg a maradék sonkaszeleteket.
| |