Aliz konyhája - minden recepthez fázisfotók
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Menü
     
Hobbi
     
Konyha
     
Receptek/1199
     
Ételfotók

Előételek
Levesek

Húsételek

Feltétek

Köretek

Hideg konyha, saláták

Tészták

Sós vendégvárók

Édességek

Egyszerű ételek

Halak

Egyebek

Kelt tészták,kenyerek

Tortaképek

     
90 napos diéta
     
Olavasóim receptjei

Receptek

     
Értesítés új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
TOP 100

100 receptajánlat (a 1100-ból), hogy megkönnyítsem a választást.

    ÉDESSÉGEK


Almahabos süti Aliz módra


Banános süti


Banános élvezet


Csokis meggyel töltött háromszögek


Diós csokoládészelet

 
Emeletes élvezet

 

Epres-zseléhabos sütemény

Tálalva.
Flambírozott banán vaníliaszósszal


Habos túrós pite

Kijevi krémes


Krémes meglepetés


Kókuszos almás


Különleges meggyes pite

Lehetetlen pite

 
Mennyei eledel


Méteres kalács

Narancsos kocka


Négerkocka szomszéd módra


Osztrák pikáns "tiramisu"

 
Őszibarackos rétes


Rakott palacsinta 


Részeges és túrós barát 

Rumos szilvás sütemény

Sárgabarack torta


Serpenyős rétes

 
Stracciatella


Sültfagylatos gofri

 
Sült túrógombóc

Tarka koh


Túróbundában sült banán


Túrókrémes tölcsérek


Túrós-kakaós kevert


Túrós-krémes pite


Túróval töltött zsemle


Verdens beste


Ferdinánd kalács

  SÓS VENDÉGVÁRÓK


Ági féle sajtos ropogós


 Káposztás virsli tésztában


Részeges pogácsa

 
Sajtkrémmel töltött pogácsa

 
Sajtos pogácsa


Sajtos pogácsa (rúd)


Sajtos-sonkás tekercs

 
Sonkás-sajtos rétes


Sós-omlós sütemény

    LEVESEK

 
Darálthúsos paradicsomleves


Dupla hagymás leves

 
Édes sütőtökleves


Gyümölcsleves túrós galuskával

 
Kantoni rizsleves curryvel

 
Káposztás bableves


Metélőhagymás kukorica krémleves

 
Norvég királyi leves

 
Rumos-mazsolás gesztenyeleves

 
Tárkonyos raguleves


Túrógombóc leves 

 HÚSÉTELEK, FELTÉTEK


Csirkecsíkok fűszeres tésztában


Fokhagymás csirkeragu


Fokhagymás sült lapocka


Fűszeres túróval töltött csirkemell

 
Hentesborda


Kókuszos csirke


Különleges töltött borda


Marhapörkölt vadász módra

Mogyorós rizzsel és mogyorókrémszósszal tálalom a húsdarabkákat.
Mogyorókrémes csirke


Paradicsomos káposzta húsgombóccal


Pilisi ragu


Rántott fagyasztott vagdalt


Rozmaringos-narancsos csirke

Tejszínes halragu leveles tésztában


Sajtos rakott csirkemell

 
Tanduri csirke


Tepsis diós hús


Vajpuha marhaszelet


Rántott tojás


Sajttekercs rántva


Tojásos rétes

 

  KÖRETEK


Fokhagymás, sajtos krumplipüré


Mandulás burgonyagolyó


Mogyorós burgonyapüré


Mustáros-hagymás krumpli

 
Palaó rizs


Resztelt krumpli


Rozmaringos krumpli


Tepsis burgonyalepény

Párolt rizzsel összekeverem és együtt pirítom.
Zöldséges-mogyorós rizs

         VEGYES


Csirke vajas tésztában

Meleg töltött tojás


Kukoricás chilis babsaláta


Mogyorós burgonyasaláta


Citromfüves rántott afrikai harcsafilé


Tejszines halfilé 


Csirkés-zöldséges tészta

 

Júhtúrós sztrapacska


Tojásos nokedli gazdagon

 

Hagymás rakott tojás

 

 

Tejfölös újkrumpli


Francia pirítós


Klubszendvics


Sajtos-tojásos pirítós

Sütőben megsütöm. 

Sonkás-sajtos tojás csészében

 

 

Töltött bundás kenyér

     
Torták

 

Anyáknapi torta

Cicitorta

 Karácsonyi torta 2010

Szülinapi torta II.

Málnazselés csokitorta

Tojáslikőrös autós torta

Trüffelkrémes patchwork torta

Valentin napi puncstorta

     
Vasi pecsenye

Vasi pecsenye

 

Legjobb tarjából készíteni (nekem most sajnos csak karaj volt itthon). A húst kiklopfolom, sózom. Tejfölbe sót, sok fokhagymát, borsot és pirospaprikát keverek. A tejföl a hús mennyiségétől függ. Én 8 szelet karajhoz kb. 2 dl tejfölt, 3-4 gerezd fokhagymát használtam és annyi pirospaprikát, hogy jó rózsaszínű legyen. A hússzeleteket vastagon bekenem és egy jól záródó dobozban a hűtőbe teszem a sütésig. Ha áll pár órát, attól csak jobb lesz, de már készítettem pihentetés nélkül is. Lisztbe pirospaprikát keverek, ebben megforgatom a húst, és bő olajban megsütöm.

Hozzávalók. A tejfölbe keverem a fűszereket és a fokhagymát. Bekenem vele a húst és a hűtőbe teszem. Paprikás lisztbe forgatom...

...és bő, forró olajban megsütöm. Krumplival tálalom.

 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Idézett hozzászólás:

Marika!

Én a bundázott húsokat nem szoktam lefedni, mert nem szeretem, amikor a fedőre csapódó ví belecsöpög a forró olajba, inkább alacsonyabb hőmérsékleten sütöm, ha vastagabb a hús (pl csontos csirkecomb).

Örülök, hogy tetszik az oldal.

Jó sütés-főzést kívánok!

Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
14 hozzászólás
2015.05.31. 18:55
Aliz

Kedves András!

A tejföltől kicsit vastagabb lesz a fűszeres bunda rajta, de a tejes áztatás sem rossz.:)

2015.05.25. 12:46
andrás

ha fokhagymás tejbe áztatod egy éjszakára sokkal finomabb lesz,mint a tejföltől

 

2014.02.17. 15:43
Aliz

E szerint a tepsis változat nem az igazi?:)

2014.02.16. 19:24
Andi

Szia Alíz!

Elkészült a vasi pecsenye tepsis verzióban.Szinte egy szűk óra alatt átsült és a bundája se jött le.Azért próbáltam így sütni,mert egyszer serpenyőben készítettem,és akkor nem maradt  rajta a tejfölös bunda.De legközelebb az eredeti recepttel fogok kísérletezni.

Köszi a segítséget.

2014.02.13. 11:46
Andi

Vasárnap készülök rá, hogy kipróbáljam.Megírom a végeredményt.:)

 

2014.02.13. 11:29
Aliz

Szia Andi!  Szerintem úgy is finom lehet, ha nem is pont olyan, mint bő olajban sütve, de ahogy a rántott hús is elkészíthető tepsiben, úgy ez is. Én sütőpapíron sütném, amit vékonyan bekennék olajjal, és félidőben megfordítanám, hogy mindkét oldala egyformán süljön. Szereintem nem kell lefedni. Ha kipróbáltad, írd meg, érdekel az eredmény!

2014.02.13. 08:00
Andi

Szia Alíz,

mivel te gyakorlott házi asszony vagy, szerinted ezt az ételt el lehet készíteni tepsibe helyezve.Ha igen fóliázzam le?Előre is köszönöm!

Andi

2013.04.16. 21:43
kamonda

Szia Alíz!

Hétvégén ezt a receptedet próbáltuk ki, és mindenkinek ízlett, úgyhogy ez is bekerült a családi repertoárba! :) Köszönjük!

2012.08.29. 12:35
Aliz

Marika!

Én a bundázott húsokat nem szoktam lefedni, mert nem szeretem, amikor a fedőre csapódó ví belecsöpög a forró olajba, inkább alacsonyabb hőmérsékleten sütöm, ha vastagabb a hús (pl csontos csirkecomb).

Örülök, hogy tetszik az oldal.

Jó sütés-főzést kívánok!

2012.08.27. 11:56
Marika

Köszönöm szépen a segítséget.

Megpróbálom legközelebb.Gondolkodtam, lehet az is hiba volt,hogy sütés közben lefedtem, és a lecsapódó párától is fellazult a panír.Majd kísérletezek.

Több ételt is elkészítettem már a receptjeid közül, és mindegyik nagyon ízletes.Gratulálok! Mindig megnézem az új feltöltéseket is.

Szép napot Kívánok!

2012.08.26. 17:47
Aliz

Kedves Marika!

Talán nem volt elég forró az olaj, vagy nem volt elég bőséges. Úszni kell benne a húsnak, mert ha az alján felszik, akkor könnyen az edény aljához sül, és forgatásnál leragadhat. Én először forróbb olajba teszem, aztán amikor megfordítom kicsit visszaveszek a hőből, hogy jól átsüljön.:)

2012.08.26. 16:15
Marika

Kedves Alíz!

 

Elkészítettem ezt a húsit, és nagyon finom.De lenne egy olyan problémám, hogy sütés közben lejön róla szinte az egész panír.Mit csinálhattam rosszul?

Megköszönném ha válaszolnál és segítenél.

Marika

2011.03.10. 11:13
Aliz

Kedves András!

Köszönöm szépen a tájékoztatást. A fokhagymás "tejbeáztatós" változatot is kipróbáltam már, de 20 éve így készítem, mert nekem ez a tejfölös változat jobban bejött, ugyanis nagyon szeretjük ezt a vastagabb, tejfölös-pirospaprikás-lisztes bundát rajta, ami miatt még soha nem éreztem hogy kiszáradt volna a hús. Ezt a váltiozatot is kipróbálhatod, hátha neked is bejön...aranyszabály ide vagy oda.:)

2011.03.09. 21:05
Fáy András

Vasi pecsenye - szerintem...

N°1 Aranyszabály, hogy a frissensültnek szánt hússzeleteket soha sem szabad előre besózni, csak sütés közben, mert a só kiszorítja a nedvességet a húsból és emiatt kemény és száraz lesz!!!

A kiklopfolt sovány tarja vagy szűzérme szeleteket enyhén klopfolom, egy alkalmas tálba teszem és annyi tejet öntök rá, hogy ellepje, majd 4-5 gerezd tört fokhagymát szórok bele. Ezután a hűtőbe teszem másnapig, de használ az állagának, ha a hússzeleteket időként átforgatom.

A húsokról  leiatom a tejet, és lisztben meghempergetem. Egy tálkában néhány tojás sárgáját  pirospaprikával és fűszerpanírsóval felkeverem, a húsokat alaposan bemártogatom és a fritőzben kb. 160 °C-on átsütöm. Tálalás előtt sózom! Vajas krumplipürével tálalom, céklasalátát és félszáraz fehér bort adok fel hozzá.

     
óra
     

Névnapi idézetek küldése...

     

Xukor (nyírfacukor) az egészséges édesítő.
Rendelés 10 %-os kedvezménnyel!

 

     
weblapfordító
     
Számláló
Indulás: 2006-09-23
     
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Kedvenc linkek
     

Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!    *****    Minõségi Homlokzati Hõszigetelés. Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését.    *****    Amway termék elérhetõ áron!Tudta, hogy az általános tisztítószer akár 333 felmosásra is alkalmas?Több info a weboldalon    *****    Florence Pugh magyar rajongói oldal. Ismerd meg és kövesd az angol színésznõ karrierjèt!    *****    Fele királyságomat nektek adom, hisz csak rátok vár ez a mesebirodalom! - Új menüpont a Mesetárban! Nézz be te is!    *****    DMT Trip napló, versek, történetek, absztrakt agymenés:)    *****    Elindult a Játék határok nélkül blog! Részletes információ az összes adásról, melyben a magyarok játszottak + egyéb infó    *****    Florence Pugh Hungary - Ismerd meg az Oppenheimer és a Dûne 2. sztárját.    *****    Megnyílt az F-Zero Hungary! Ismerd meg a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-sorozatát! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    A Cheer Danshi!! nem futott nagyot, mégis érdemes egy esélyt adni neki. Olvass róla az Anime Odyssey blogban!    *****    A 1080° Avalanche egy méltatlanul figyelmen kívül hagyott játék, pedig a Nintendo egyik remekmûve. Olvass róla!    *****    Gundel Takács Gábor egy különleges könyvet adott ki, ahol kiváló sportolókkal a sport mélységébe nyerhetünk betekintést.    *****    21 napos életmódváltás program csatlakozz hozzánk még!Január 28-ig 10% kedvezménnyel plusz ajándékkal tudod megvásárolni    *****    Szeretne egy olyan általános tisztítószert ami 333 felmosásra is elegendõ? Szeretne ha csíkmentes lenne? Részletek itt!!    *****    Új játék érkezett a Mesetárba! Elõ a papírral, ollóval, és gyertek barkácsolni!    *****    Tisztítószerek a legjobb áron! Hatékonyság felsõfoka! 333 felmosásra elengedõ általános tisztítószer! Vásároljon még ma!    *****    Hayashibara Megumi és Okui Masami rajongói oldal! Albumok, dalszövegek, és sok más. Folyamatosan frissülõ tartalom.    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    333 Felmosásra elegendõ! Szeretne gazdaságosan felmosni? Szeretne kiváló általános tisztítószert? Kiváló tisztítószerek!    *****    Ha tél, akkor téli sportok! De akár videojáték formájában is játszhatjuk õket. A 1080°Snowboarding egy kiváló példa erre