A névnapomra kaptam egy doboz (átlátszó hengeres) konyakos meggyet. Konyakos meggynek ehetetlen volt. Túl sok csoki, az sem valami finom, kevés „konyak”, vagyis senki nem kért belőle. Hogy nem vesszen kárba, sütöttem egy muffint belőle.
Konyakos meggyes muffin
A muffin tésztája tulajdonképpen a Fehércsokis brownie lett, mert az elég sűrű. Bár így is süllyedt egy kicsit benne a csoki, de nem ment le teljesen az aljára, mint ahogy egy lazább tésztában ment volna.
Hozzávalók:
3 tojás
20 dkg cukor
15 dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg fehércsokoládé
2tk. sütőpor
Egy lábasban nagyon alacsony hőmérsékletem összeolvasztom a vajat és a csokoládét.
A tojásokat jó habosra keverem a cukorral. A lisztet elvegyítem a sütőporral. A langyos csokikeveréket a tojásos cukorhoz adom, majd a lisztet is óvatosan belekeverem.
Mivel nem volt itthon megfelelő méretű papírkapszlim, ezért készítettem 3 rétegű alufóliából egy magasabb falú kapszlit, hogy a konyakos meggy ne kandikáljon ki belőle. (Kis méretű pohárra simítottam az alufólia négyzeteket, lehúztam róla, ollóval körbevágtam. A formáját tökéletesen megtartotta.)
A formákba kanalaztam a massza felét, beletettem a csokikat, rákanalaztam a tészta másik felét és 170°C-os sütőben megsütöttem. Még melegen lebontottam róla a fóliát. Sokkal élvezhetőbb volt így a megmentett csoki. Majd a maradék szaloncukorral is így fogok elbánni Karácsony után.:)
|