| Az ötletet a Stahl konyhájában láttam, azonnal ki is próbáltam. Akkor sertéshúsból készítettem, most csirkemellből. Nagyon finom omlós lesz a hús a bunda alatt, az íze meg a szerint változik, hogy milyen ízű chipset használunk.
Burgonyachipsben rántott hús
A hússzeleteket kissé kiklopfolom, sózom, borsozom. A chipset egy nylon zacskóban apróra töröm. Hogy mennyi kell, az menet közben derül ki, ugyanis elég sokat felvesz a tojás. Bepanírozom. Először lisztben, majd felvert, sózott tojásba mártom, végül az apróra tört chipsbe. Kicsit rányomkodom és egy serpenyőben, legjobb a teflon, kevés olajon megsütöm. Nem kell hozzá több olaj, mint egy rántottához.
Megjegyzés: Ne süssük túl magas hőfokon, mert előbb ég meg a panír, mint ahogy átsül a hús.
| |
Éva!
Köszönöm szépen az ötletet, ki fogom próbálni.:)