| Nem eszünk túl sok lencsét, de Újévkor mindig az étlapra kerül. Nálunk ez az egyik leggyakrabban előforduló lencsés étel ilyenkor, mert jóval korábban elkészíthető, csak sütni kell, és nagyon finom.
Lencse csőben
Pontos receptet nem is tudok írni.
Hozzávalók (kb.):
35-40 dkg lencse
40 dkg darált hús
1 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
paprika, só, bors, babérlevél
3 dl tejfök
1 tojás
8-10 dkg reszelt sajtsajt
A lencsét beáztatom, majd babérlevéllel, fokhagymával, sóval vagy ételízesítővel puhára főzöm.
Közben darált húsból (általában sertés húsból készítem, de most kivételesen darált marhahús volt itthon) pörköltet készítek a szokásos módon.
A lencsét a hússal összekeverem, egy kivajazott tűzálló edénybe teszem és leöntöm a tojás, tejföl, reszelt sajt, só, bors keverékével, és 200 °C-os sütőben megsütöm.
| |