| Ez az étel nálunk többször is szerepelt a karácsonyi menüben, mint előétel.
Csirke vajas tésztában
Hozzávalók:
1 db kisebb grillcsirke
1 csomag leveles-vajas tészta
2 dl tejföl
só, bors, petrezselyem
6 szelet sonka
1 tojás
A tésztát kinyújtom akkora lappá, hogy 6 db 12x12 cm-es négyzetté tudjam vágni.
A csirkéből 6 nagyobb darabot leszedek, a többit késsel apróra vagdalom. (Nincs is szükség egy egész csirkére.) Az apróra vágott húst tejföllel, sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel jól összekeverem. Ha nem elég fűszeres a grillcsirke, akkor bátrabban is ízesíthetjük, akár más fűszerekkel is.
A négyzetekre egy-egy sonkaszeletet fektetek, mindegyikre teszek egy adagot a vagdalt csirkéből, rátesszem a nagyobb csirkedarabot, és a tésztát összefogom, mint egy batyut. Akár fogpiszkálóval is megtűzhetjük, hogy biztosan ne nyíljon szét. Tojással megkenem és 200 °C-os, előmelegített sütőben megsütöm.
| |
Persze úgy is jó, csak ne szárítsd ki nagyon. Maradjon benne nagyobb darab hús. Pl. a csirkemellet ne szeleteld fel vékonyra! A legjobb hozzá a csirkecomb felső része.:)