|
Cukros csokitallér
Hozzávalók:
-
25 deka Rama margarin
-
20 deka cukor
-
1 csipet só
-
6 evőkanál erős kávé
-
1 teáskanál szalalkáli
-
40 deka liszt
-
2 evőkanál kakaópor
-
nagy szemű cukor
A margarint a cukorral, sóval és a kávéval habosra keverem, majd hozzáadom a lisztet, amit összekevertem a sóval, szalalkálival és a kakaóporral. Összegyúrom, vékonyabb hengereket készítek belőle, amit egyenlő darabokra felvágok. Egy pohár aljával rányomok, erre hozzátapad a pohárhoz, ezt a durva cukorba nyomom egy kicsit. Miközben leválasztom az aljáról a felesleges cukor lepotyog róla. A cukros felével felfelé sütőpapírral bélelt tepsibe rakom és kb. 200 °C-os sütőben megsütöm.
Nagyon gyors és finom aprósütemény, sokáig eláll egy jól záródó dobozban.
| |