Ezt a receptet már régóta kerülgetem, de eddig még nem próbáltam ki. Most, hogy tervezgetem a karácsonyi menüt, ismét a kezembe került, amit azonnal ki is próbáltam. Az eredmény osztatlan sikert aratott, így az idei karácsonyesti menü része lesz.
Rumos-mazsolás gesztenyeleves
Hozzávalók.
1 liter tej
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg mazsola
rum
6-7 evőkanál cukor (ízlés szerint)
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. vaníliás pudingpor
1 narancs reszelt héja
tejszínhab
A mazsolát annyi rumba vagy rumaromás vízben áztatom be, hogy bőven ellepje.
A tejből kiveszek annyit, hogy a pudingport elkeverjem benne. A többi tejet a cukorral felforralom, hozzáöntöm a pudingos tejet, felfőzöm, belemorzsolom a gesztenyemasszát és habverővel keverhetve addig főzöm, míg a gesztenye teljesen szétesik és sima állagú lesz a leves. Hozzáteszem a mazsolát a rummal együtt, belereszelem egy narancs sárga héját és egy csomag vaníliás cukorral ízesítem.
Megjegyzés: megkóstoltam melegen is, hidegen is, de legjobban kicsit langyosan jó. A tetejére közvetlenül a tálalás előtt tejszínhab sprayből nyomtam rózsákat. Mazsolával és naranccsal díszítettem.
|
Alíz!
Ez a leves nagyon finom!Úgy érzem a család nagy kedvence lesz!