Gyümölcskenyér
Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg Ráma margarin
20 dkg liszt
20 dkg cukor
10 dkg dió
10 dkg mazsola
5 dkg csoki
20 dkg vegyes cukrozott gyümölcs (vagy birsalmasajt)
A cukor felével felverem a tojások fehérjét, a másik felével kikeverem a Rámát és a tojások sárgáját. A csokit és a gyümölcsöt kis kockára vágom, a diót durvára, majd ezeket jól összekeverem és óvatosan a habba forgatom. A sárga tésztával és a liszttel összekeverem és sütőpapírral bélelt őzgerinc formában 180 °C-on megsütöm. Ha a teteje gyorsabban pirul, mint ahogy a közepe sül, alufóliával letakarom.
Ha megsült deszkára borítom, lehúzom róla a papírt és csokimázzal bevonom.
|
Kedves Évi!
Sajnos nem tudom percre pontosan. Ha már jön nagyon aillata, a teteje kicsit bereped,és hasonló szine van, mint a képen, akkor egy fogpiszkálót szúrok bele. Ha nem tapad rá semmi, akkor már jó. Ha még nem jó, akkor a tetejére teszek egy darab sütőpapírt, hogy a teteje ne égjen meg.:)