Aliz konyhája - minden recepthez fázisfotók
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Menü
     
Hobbi
     
Konyha
     
Receptek/1199
     
Ételfotók

Előételek
Levesek

Húsételek

Feltétek

Köretek

Hideg konyha, saláták

Tészták

Sós vendégvárók

Édességek

Egyszerű ételek

Halak

Egyebek

Kelt tészták,kenyerek

Tortaképek

     
90 napos diéta
     
Olavasóim receptjei

Receptek

     
Értesítés új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
TOP 100

100 receptajánlat (a 1100-ból), hogy megkönnyítsem a választást.

    ÉDESSÉGEK


Almahabos süti Aliz módra


Banános süti


Banános élvezet


Csokis meggyel töltött háromszögek


Diós csokoládészelet

 
Emeletes élvezet

 

Epres-zseléhabos sütemény

Tálalva.
Flambírozott banán vaníliaszósszal


Habos túrós pite

Kijevi krémes


Krémes meglepetés


Kókuszos almás


Különleges meggyes pite

Lehetetlen pite

 
Mennyei eledel


Méteres kalács

Narancsos kocka


Négerkocka szomszéd módra


Osztrák pikáns "tiramisu"

 
Őszibarackos rétes


Rakott palacsinta 


Részeges és túrós barát 

Rumos szilvás sütemény

Sárgabarack torta


Serpenyős rétes

 
Stracciatella


Sültfagylatos gofri

 
Sült túrógombóc

Tarka koh


Túróbundában sült banán


Túrókrémes tölcsérek


Túrós-kakaós kevert


Túrós-krémes pite


Túróval töltött zsemle


Verdens beste


Ferdinánd kalács

  SÓS VENDÉGVÁRÓK


Ági féle sajtos ropogós


 Káposztás virsli tésztában


Részeges pogácsa

 
Sajtkrémmel töltött pogácsa

 
Sajtos pogácsa


Sajtos pogácsa (rúd)


Sajtos-sonkás tekercs

 
Sonkás-sajtos rétes


Sós-omlós sütemény

    LEVESEK

 
Darálthúsos paradicsomleves


Dupla hagymás leves

 
Édes sütőtökleves


Gyümölcsleves túrós galuskával

 
Kantoni rizsleves curryvel

 
Káposztás bableves


Metélőhagymás kukorica krémleves

 
Norvég királyi leves

 
Rumos-mazsolás gesztenyeleves

 
Tárkonyos raguleves


Túrógombóc leves 

 HÚSÉTELEK, FELTÉTEK


Csirkecsíkok fűszeres tésztában


Fokhagymás csirkeragu


Fokhagymás sült lapocka


Fűszeres túróval töltött csirkemell

 
Hentesborda


Kókuszos csirke


Különleges töltött borda


Marhapörkölt vadász módra

Mogyorós rizzsel és mogyorókrémszósszal tálalom a húsdarabkákat.
Mogyorókrémes csirke


Paradicsomos káposzta húsgombóccal


Pilisi ragu


Rántott fagyasztott vagdalt


Rozmaringos-narancsos csirke

Tejszínes halragu leveles tésztában


Sajtos rakott csirkemell

 
Tanduri csirke


Tepsis diós hús


Vajpuha marhaszelet


Rántott tojás


Sajttekercs rántva


Tojásos rétes

 

  KÖRETEK


Fokhagymás, sajtos krumplipüré


Mandulás burgonyagolyó


Mogyorós burgonyapüré


Mustáros-hagymás krumpli

 
Palaó rizs


Resztelt krumpli


Rozmaringos krumpli


Tepsis burgonyalepény

Párolt rizzsel összekeverem és együtt pirítom.
Zöldséges-mogyorós rizs

         VEGYES


Csirke vajas tésztában

Meleg töltött tojás


Kukoricás chilis babsaláta


Mogyorós burgonyasaláta


Citromfüves rántott afrikai harcsafilé


Tejszines halfilé 


Csirkés-zöldséges tészta

 

Júhtúrós sztrapacska


Tojásos nokedli gazdagon

 

Hagymás rakott tojás

 

 

Tejfölös újkrumpli


Francia pirítós


Klubszendvics


Sajtos-tojásos pirítós

Sütőben megsütöm. 

Sonkás-sajtos tojás csészében

 

 

Töltött bundás kenyér

     
Torták

 

Anyáknapi torta

Cicitorta

 Karácsonyi torta 2010

Szülinapi torta II.

Málnazselés csokitorta

Tojáslikőrös autós torta

Trüffelkrémes patchwork torta

Valentin napi puncstorta

     
Beigli Cintia módra

Eddig minden évben más és más recept szerint készítettem a bejglit, idén Cintia receptjét vettem elő, és nem bántam meg. Többnyire csak a hagyomány miatt készítettem, mert annyira nem vagyunk oda érte, de ez nagyon finom lett, nem is maradt belőle szilveszterre.

Bejgli Cintia módra


Hozzávalók 4 rúdhoz:
Tésztához:


1,5 dl tejföl 
20 g élesztő 
1 tojás 
500 g liszt 
250 g margarint
5 dkg porcukor
1 csipet sóval 

A tejfölt langyosra melegítjük, beletesszük a tojást, elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. 
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztős tejfölt és összegyúrjuk. 4 cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és másnapig a hűtőszekrénybe rakjuk.


Diótöltelék:

200 g darált dió

15 dkg cukor

3 dkg rumban áztatott mazsola

fél dl tej

A tejet a cukorral, és a darált dióval kevergetve felforraljuk. Tűzról levéve kihűtjük, miközben egy kevés rumot, rumban áztatott mazsolát és szükség esetén kekszmorzsát adunk hozzá, hogy ne legyen lágy.

Máktöltelék:

200 g darált mák

200 g cukor

reszelt citromhéj, citromlé

3 dkg rumban áztatott mazsola

1 dl vízben a cukrot felforraljuk, hozzáadjuk a mákot, a mazsolát, a citromhéjat és a levét. Kihűtjük.

Gesztenyetöltelék:

250 g gesztenyemassza
rum/rumaroma
vaníliás  cukor

reszelt narancshéj

50-60 g apróra vágott csoki

Összekeverjük a hozzávalókat. Ebbe is szórhatunk egy kis kekszmorzsát, ha nagyon lágy lenne.
A cipókat lazán átgyúrjuk, egymást követően lisztezett munkalapon
5 mm vastag téglalapokra nyújtjuk. Megkenjük a lapot tojásfehérjével, elsimítjuk a tölteléket, szabadon hagyva a hosszabbik felénél 2-3 cm széles sávot. A rövidebb oldalakon behajtunk 2-3 cm-es csíkot, majd feltekerjük. 
Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük.

A 3 lapot megtöltjük a 3 töltelékkel, a maradék lapra pedig a maradék töltelékeket vegyesen kenjük, úgy csavarjuk fel. Megkenjük a tetejüket tojássárgájával, és fél óráig pihentetjük (vagy egy kicsit tovább, ha addig a tojássárgája nem szikkadt volna meg). Akkor finoman megkenjük tojásfehérjével és újabb 1/2-3/4 órát pihentetjük.
A tekercsek tetejét-oldalát sűrűn megszurkáljuk, hogy ne repedjen szét.
Előmelegített sütőben sütjük kb. 40 percet. Az első 20 percben nem szabad az ajtót kinyitni.
Tepsiben hagyjuk kihűlni.
 

Hozzávalók a tésztához. A gesztenyetöltelékbe darabos csokit, a diós és mákosba rumos mazsolát keverek. A tésztát kinyújtom a tölteléket rákenem, a két szélét behajtom és föltekerem. Tojássárgájával megkenem, villával megszurkálom és hideg helyen pihentettem.

 

Sütés előtt tojásfehérjével megkenem és megsütöm. Legkapósabb a maradék töltelékekből készült vegyes beigli volt.  

 

 

 

 

17 hozzászólás
Idézet
2017.12.28. 14:48
Aliz

Nem kell külön a tejet és a cukrot felrorralni, hanem egyszerre lábasba tenni a diót a cukrot, és a tejet. Ha túl sűrű lenne, lehet még hozzá tejet adni, na meg a rum is higítja egy kicsit.

Idézet
2017.12.22. 11:19
BÁNYAINÉ SIMON MÁRIA

sziasztok csak kérdezném ,mit csinálok rosszul , dió majdhogynem megköt ,alig lehet ,sőt nem lehet kenni a tésztán ??? nem kevés 0,5tej hozzá ,felforraltam a tejet a cukorral és mire kihűlt úgy összeállt hogy nem tidtam elkenni a tésztán 

 

 

Idézet
2012.12.23. 18:04
Aliz

Kedves Andi!

Én a lisztbe kevertem a cukrot, a sót meg a tejfölbe. Egyébként meg mindegy, hogy a lisztbe vagy a tejfölbe kevered-e. Úgy látszik imaradt a leírásból. Én is most készítettem el, de mielőtt összegyúrtam a tésztát, leellenőriztem, hogy minden hozzávaló benne van-e.:)

Idézet
2012.12.23. 18:00
Aliz

Kedves Petra!

Épp most készítettem el a bejglitortát. Harmadával csökkentettem a tészta mennyiségét, és egy adag mák és egy adag diós tölteléket tettem közé. Felébe a mákosat, felébe a diósat, ahogy a képeken is szerepel.:)

Idézet
2012.12.22. 20:44
Andi

Szia.A porcukrot és a sót hova kell bekeverni a lisztes margarinhoz vagy a tejfölbe?Én szóról szóra olvastam hogy mit mivel kell kikeverni és a porcukor és a só kimaradt utolag belekeverem remélem jó lessz.Üdv.jó sütögetést:)

Idézet
2012.12.20. 23:22
Petra

Kedves Aliz!

 

Én a bejgli torta változatot szeretném megcsinálni. A torta 1 adag diós, és 1 adag mákos töltelékkel készült, vagy itt más a töltelék adag ?

Köszönöm szépen a választ előre is !

Petra

Idézet
2012.12.15. 16:36
Aliz

Kedves Szattika!

Jó sütögetést és boldog ünnepeket kívánok!

 

Idézet
2012.12.15. 14:49
Szattika

Ez annyira egyszerűnek tűnik, hogy ki fogom próbálni! Eddig mindig bonyolult recepteket kaptam, ami inkább elvette a kedvem a bejgli sütéstől! Köszönöm! Boldog karácsonyt!!

Idézet
2011.12.19. 15:47
Aliz

mary!
Melegítsd elő 200 fokra, tedd be a tepsit, majd 7-8 perc múlva vedd le a hőfokot 180 fokra. Ha idő előtt nagyon pirulna a teteje, akkor egy sütőpapír lapot tegyél a tetejére! Jó sütést!:)

Idézet
2011.12.19. 12:01
mary

Most készülök végre jó bejglit sütni a Te recepted alapján.Minden tiszta és világos ,de milyen hőfokon süssem ill.hány fokra melegítsem elő a villanysütömet?

üdv

Mary

Idézet
2011.12.04. 16:24
Gina-73

Nagyon köszönöm szépen a választ.Karácsonyra biztosan megsütöm

Idézet
2011.12.03. 12:01
Gina-73

Szia!

Elnézést krek,lenne egy kérdésem.A dió tölteléknél a hozzávalóknál 15 dkg porcukor van írva,de az elkészítésnél vaníliás cukor.Melyik a jó ? Köszönöm szépen a választ előre is.


Válasz:

Kedves Gina!
Köszönöm az észrevételedet. A receptet kijavítottam, sőt a porcukrokat is átírtam csak sima cukorrá, hiszen nincs sok értelme a drágább porcukrot használni, ha úgyis felfőzzük a masszát.:)

Idézet
2009.12.30. 18:24
Anrea

én is mindig ezt a tésztát szoktam megcsinálni nagyon de nagyon finom.nálam a mákos szokott megrepedni ..szerintem a töltelék ha kicsit több már az is lehet az oka..de engem sem zavar mert isteni.

Idézet
2009.12.27. 00:20
Aliz

Zsófi!
Nem tudom.:( Néha az enyém is megreped, de engem nem igazán zavar. Amikor ezt készítettem, aminek a fotóit felraktam nem repedt meg, az ideiből 2 rúd is. Mindig ugyanúgy készül. Gondolom a töltelék és a tészta szilárdsága miatt lehet, pl. ha lágyabb lesz a töltelék, a tészta meg nem tud olyan rugalmasan tágulni, így megreped. Mivel ugyanaz a tészta az egyik töltelékkel megrepedt, a másikkal nem, feltételezem, hogy a töltelék állaga lehet az oka. Ha túl nedves, több gőz keletkezik. (Persze ez csak az én elképzelésem, lehet, hogy nem ez az igazi oka.)

Idézet
2009.12.23. 22:42
Zsófi

Szia!

Hogyan tudom kiküszöbölni, hogy ne repedjen meg a teteje? Megszurkáltam lekentem, mindent úgy csináltam, ahogy a receptben van, mégis szétrepedt... nagyon :S

Idézet
2009.12.22. 17:41
Aliz

Beáta!

Volt amikor csak 1 órát tudtam pihentetni. Legutóbb előző nap készítettem a tésztát és nem volt sok különbség.

Idézet
2009.12.22. 15:47
Beáta

Szia! Az is elég ha pár órát áll a hűtőben a tésztája?

     
óra
     

Névnapi idézetek küldése...

     

Xukor (nyírfacukor) az egészséges édesítő.
Rendelés 10 %-os kedvezménnyel!

 

     
weblapfordító
     
Számláló
Indulás: 2006-09-23
     
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Kedvenc linkek
     

Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?    *****    Will Vandom Rajongói Oldala ♥ nosztalgia W.I.T.C.H. a javából, 2006 óta ♥ Te még emlékszel?    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tedd meg te is, én segítek értelmezni! Kattints! Várlak    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + kötetlen idejû beszélgetés diplomás asztrológussal! Kattints    *****    Smart Elektronika - Arduino és Okos Elektronikai termékek webáruháza .Álmodd meg, alkosd meg, vezéreld a jövõt!    *****    Smart Elektronika - Arduino és Okos Elektronikai termékek webáruháza .Álmodd meg, alkosd meg, vezéreld a jövõt!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, itt: www.csillagjovo.gportal.hu