Nálunk szilveszterkor mindig marad bontott pezsgő, ami általában a lefolyóban végzi, de most a kezembe került egy régi recept, így megmenekült.
Pezsgőmártásos csirke
Hozzávalók:
4-5 db csirkecomb kétfelé vágva
1 fej hagyma
3 dl szárazabb pezsgő
2 dl tejszín
1 tojássárgája
liszt
A besózott csirkedarabokat lisztben megforgatom, kevés vajban vagy olajban megpirítom, kiszedem a húsdarabokat és a visszamaradt zsiradékban apróra vágott hagymát pirítok.
Felöntöm pezsgővel, visszarakom a húsdarabokat és fedő alatt lassú tűzön puhára párolom. Vigyázni kell, hogy le ne égjen, mert a liszt miatt könnyen odakaphat. A tejszínbe belekeverem a tojássárgáját és besűrítem vele a mártást.
Nagyon gyorsan elkészül és nagyon finom.
|