| Párolt káposzta
Hozzávalók:
1 kis fej vörös káposzta
1 fej hagyma
só, őrölt kömény
ecet
folyékony édesítő
A hagymát felaprítom és a kuktában 1 kávéskanál olajon azonnal megsózva egy kicsit megpirítom, így egy kicsit nedvesebb lesz és nem ég le olyan gyorsan. Hozzáadom a nagyon vékonyra szelt káposztát, sózom, őrölt köménymaggal fűszerezem, egy kis ecetet öntök rá és kb. másfél dl vizet. Összekeverem, lezárom a kukta tetejét és kb. 15 percig főzöm. Amikor kész, folyékony édesítővel, meg még szükség esetén egy is ecettel ízesítem.
Megjegyzés: ez egy igazán kalóriaszegény étel, jól megy a húsos ételekhez, így fehérje napra is jó, meg a krumplihoz és a rizshez is, így keményítő napra is kitűnő.
| |