| Szénhidrát napra nagyon jó étel a grízes tészta. Aki sósra vágyik, sósan is eheti, aki édesre, az lekvárral és Canderellel.
Grízes tészta áfonyalekvárral
Egy 25 dkg-os metéltet sós vízben megfőzök. Közben egy teflon serpenyőben nagyon pici olajon megpirítok egy másfél dl-es pohárnyi grízt. Amikor barnulni kezd, a tészta főzővizéből dupla annyi vizet öntök rá, mint a gríz volt. Azért szoktam pohárral mérni a grízt, mert úgy könnyen lehet a megfelelő mennyiségű vizet eltalálni. Mivel forró vizet öntök rá, szinte azonnal beszívja a gríz. Kicsit kevergetem, majd fedő alatt hagyom pár percig a grízszemeket duzzadni. Végül leveszem a fedőt és kevergetem egy kicsit, hogy a fölösleges nedvesség elpárologjon. A leszűrt tésztával összekeverem. Diétás lekvárt kevés vízzel összekeverem és a mikróba teszem 1 percre, hogy egy kissé folyékonyabb legyen, majd ezzel tálalom a grízes tésztát. Meghintem por alakú Canderellel. Mivel a tészta főzővizét használom, ami sós, így nem kell külön sózni a grízt.
Ez az étel sósan is nagyon finom.
| |