| A lányom még évekkel ezelőtt Dániából hozta ezt a receptet. Akkor annyira ízlett, hogy nagyon sokszor készítettem, szinte meg is untuk. Időnként előveszem, mert gyors és még mindig nagyon finom.
Húsgombóc currys mártásban
Hozzávalók:
0,5 kg darált sertéshús
1 tojás
1 kisebb fej reszelt vöröshagyma
1-2 evőkanál liszt
bors, só
A húst összegyúrom a hozzávalókkal és dió nagyságú gombócokat készítek belőle. Annyi enyhén sós, forrásban lévő vízbe teszem, amennyi épp ellepi. Lefedve megfőzöm. Kb. 15-20 perc alatt elkészül.
Közben egy lábasban egy nagy evőkanálnyi vajon 2 evőkanál lisztet megfuttatok, bőven megszórom curry porral, majd felöntöm a húsgombócok főzőlevével, annyival, hogy mártás sűrűségű legyen. Felforralom, beleteszem a gombócokat és együtt pár percig főzöm.
Rizzsel tálalom.
| |