| A gyümölcsnap a legkevésbé népszerű a 4 nap közül, főleg annak, aki nem nagyon szereti, vagy már unja az egész napos gyümölcsevést. Télen egyébként sem nagy a választék, ezért jól jöhet egy kis változatosság.
Almazselé
Hozzávalók:
2 nagyobb alma
fél citrom leve, héja
mézeskalács fűszerkeverék vagy fahéj, szegfűszeg
folyékony édesítő
1 púpos ek zselatin
A kockára vágott almát annyi vízben teszem fel főni, amennyi éppen ellepi. Néhány vékonyan lehámozott citromhéj darabkával és fűszerkeverékkel ízesítem, de csak annyival, hogy ne legyen kesernyés, citromlevet és folyékony édesítőt adok hozzá ízlés szerint, miután már levettem a tűzről. 1 evőkanál zselatint feloldok az alma levében, jól elkeverem, és tálkában hűlni hagyom. Ha megdermed, kiborítva is tálalhatom.
| |