| Az indiai konyha sokféle mártogatós szósza közül az egyik a Mentaszósz. Mivel most nem találtam a kertben friss mentát, pedig nyáron alig lehet kiirtani, így szárítottból készítettem, de a végeredmény nagyon jó lett. Most a Tanduri csirke mellé készítettem.
Mentaszósz
A szárított mentát nagyon kevés forró vízbe keverem, és állni hagyom. A joghurtot sózom, borsozom ízlés szerint chilit keverek bele, végül hozzáadom a kihűlt mentát a levével együtt. (Azért kell csak nagyon kevés vízben forrázni, hogy ne hígítsa fel nagyon a joghurtot.) Összekeverem, és a hűtőben hagyom jól összeérni. Mentából többet áztattam be, mert kóstolás útján dől el, hogy mennyi kell még bele. A friss mentából jóval kevesebb kell. Érezni kell a menta ízét, és az sem árt, ha kicsit csípős.
| |