| Már többször készítettem nant, de ma készítettem először fele-fele arányban sima és teljes kiőrlésű lisztből. A mai ízlett eddig a legjobban.
Nan (indiai kenyér)
Hozzávalók:
10 dkg sima liszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 ek. joghurt
1 ek. szárított élesztő
1 ek. cukor
fél csomag sütőpor
2 ek. tej
1 ek. olaj
só
A szárított élesztőt egy evőkanál langyos vízzel és a cukorral összekeverem, és állni hagyom. (Most olyan szárított élesztőm volt, amire rá volt írva, hogy közvetlenül a lisztbe keverhető, így egy kicsivel több tejet tettem bele.) Közben a liszthez adom a sót és a sütőport, majd az élesztővel, az olajjal és a tejjel összegyúrom. Jól kidolgozom, letakarom, és 15 percig kelesztem. Négy gombócot készítek belőle, majd lisztezett deszkán tenyérnyi nagyságúra kinyújtom. 180 C-os sütőben megsütöm.
| |