|
A hétvégén a legnagyobb kritikusaim, mármint a gyerekeim is elismerően nyilatkoztak az alábbi ételről.
Mogyorókrémes csirke
Hozzávalók:
2 csirkemell
só, bors
fokhagyma
szójaszósz
2 dl sós mogyoró
tej
olaj
Először a mogyorókrémet készítem el. Aprítógépbe teszem a sós mogyorót, addig darálom, míg összeáll az egész, ekkor fokozatosan annyi tejet adok hozzá, hogy sűrű krémes masszát kapjak. Szójaszósszal és áttört fokhagymával (vagy fokhagymaporral) ízesítem. Csak annyi szójaszószt adok hozzá, amennyit még elbír a krém sóssága. A végeredmény fokhagymás ízű, sós, és kicsit édeskés a tejtől és a szójaszósztól.
A csirkehúst kockára vágom, sóval, kevés szójaszósszal és borssal összekeverem és hagyom állni. A vokban vagy serpenyőben kevés olajat hevítek, s amikor már nagyon forró, kisebb adagokban (2 részletben készítettem el a 2 egész csirkemell filét) gyorsan készre sütöm. A lényeg, hogy ne engedje ki magából a hús a nedvességet, mert akkor nem lesz száraz. Mogyorókrémet teszek hozzá, majd kevergetve tovább sütöm addig, amíg a mogyoró egy bevonatot képez a húsdarabkákon.
A maradék krémet vízzel, tejjel vagy tejszínnel mártás sűrűségűre hígítom, teszek még bele ízesítőket, ízlés szerint fokhagymát, vagy fokhagymaport, szójaszószt, s ha kell, még megsózom.
Zöldséges-mogyorós rizzsel és a szósszal tálalom a csirkét.
| |
Kedves Enci!
Köszönöm a visszajelzést. Örülök, hogy ízlett, ez a lányom kedvenc csirkeétele.:)