| Ha ezt az ételt a 90 napos fogyókúra alatt fogyasztjuk, a mogyorót tej helyett vízzel pépesítsük!
Zöldséges-mogyorós rizs
Hozzávalók.
1 bögre rizs
1 bögre vegyes zöldség
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só
A rizst megpárolom és hagyom kihűlni.
Egy vokban vagy nagyobb serpenyőben kevés olajon megfuttatom az apróra vágott hagymát és az áttört fokhagymát. Hozzáadom a zöldséget, ami lehet fagyasztott,, akkor akár nyersen is hozzáadhatom, és kevés vizet öntve alá pár percig hagyom fedő alatt párolódni, vagy előre megpárolt, amit a hagymával együtt pirítok pár percig. Végül 2 púpos evőkanál sós mogyorókrémet adok hozzá. Jól elkeverem, és a párolt rizzsel alaposan összeforgatom, pirítom.
Megjegyzés: már itthon is lehet kapni mogyoróvajat, de ehhez az ételhez nagyon jól megfelel, és jóval olcsóbb, ha magunk készítünk pépesített mogyorót. Ha van aprítógép, abban a legegyszerűbb, mert folyadék hozzáadásával teljesen pépesre lehet darálni. Mixelőrúddal is elkészíthető.
Mogyórókrém: aprítógépbe teszem a sós mogyorót, addig darálom, míg összeáll az egész, ekkor fokozatosan annyi tejet adok hozzá, hogy sűrű krémes masszát kapjak. Szójaszósszal ízesítem és áttört fokhagymával (vagy fokhagymaporral). Csak annyi szójaszószt adok hozzá, amennyit még elbír a krém sóssága. A végeredmény sós, kicsit édeskés (mert a tej is és a szójaszósz is édes egy kicsit), és fokhagymás ízű.
| |