| Ez az étel azoknak fog ízleni igazán, akik szeretik a jó fűszeres ételeket.
Pikáns sertéstáskák
Hozzávalók:
4 szelet sertéscomb vagy karaj
2 db csemege uborka
szalámi, soka, virsli, bacon (ami van a hűtőben)
1 kis fej hagyma
1 szál sárgarépa
só, bors, curry
mustár
húsleveskocka
A hússzeleteket kiklopfolom, mindkét oldalát sózom, borsozom és curryvel megszórom, mustárral megkenem, ráteszem a szalámit, virslit (sonkát, bacont), uborkacsíkokat. Félbehajtom, és hústűvel összezárom. Lisztben megforgatom és mindkét oldalát szép pirosra sütöm. Kiveszem a serpenyőből és a maradék olajban reszelt hagymát és reszelt sárgarépát pirítok. Felöntöm egy kevés húslevessel, visszateszem a hústáskákat és fedő alatt készre párolom. Ha puha, kiveszem, a szószt szitán átszűröm, átpasszírozom, nagyobb mennyiségnél mixelőrúddal pépesítem és a hússal együtt tálalom.
| |