Mangókrémes piskótatekercs
Hozzávalók:
4 tojásból piskóta
1 db mangó
1 cs. vaníliás cukor
6 dkg cukor
1 púpos evőkanál zselatin
2 dl tejszín
Piskótához a tojások fehérjét felverem, a sárgáját meg 4 evőkanál cukorral fehéredésig keverem, majd 4 evőkanál lisztet adva hozzá simára keverem. Kézi habverővel lazán belekeverem a tojáshabot és sütőpapírral bélelt tepsibe kenem. Megsütöm, még melegen feltekerem és leszedem róla a papírt. Ha kihűlt, megtöltöm az alábbi krémmel.
A zselatint egy kevés vízben beáztatom, majd a mikróban folyósra olvasztom. A mangót mixelőrúddal pürésítem, hozzákeverem a cukrot és a vaníliáscukrot, majd a langyosra hűlt zselatint. Lazán hozzákeverem a közben felvert tejszínhabot. Eperszezonban friss epret, így télen aszalt epret keverek bele.
Feltekerem és porcukorral meghintem a tetejét.
|