Karfiol krémleves
Hozzávalók:
1 kis fej karfiol
2 húsleveskocka
2 ek. vaj
2 ek. liszt
szerecsendió
6 dl víz és 2 dl tej keverékét felteszem főni. Beledobok 2 db húsleveskockát és az apró rózsákra szedett karfiolt. Lefedve puhára főzöm. Közben a vajból és a lisztből világos rántást készítek és hagyom hűlni. Amikor már csak langyos egy kicsit, hozzámerek a levesből, jól elkeverem és besűrítem vele a levest. Simára turmixolom, miközben őrölt szerecsendióval fűszerezem.
Kenyeret vagy zsömlét (jelen esetben 4-5 szelet toastkenyeret használtam) egy teflon serpenyőben kevés olajon megpirítok, majd egy nagy maréknyi reszelt sajtot szórok rá. Addig kevergetem, míg a sajt ráolvad. Először az egész összeáll, aztán addig kevergetem, de már a tűzről levéve, míg a kockák elválnak egymástól.
A sajtos kenyérkockákkal tálalom a levest.
|