| Szezámos rántott szelet
Ez egy nagyon egyszerű recept. Leggyakrabban csirkéből készítem, de most néhány nagyon szép karajszeletet találtam a hűtőben. Kiklopfoltam egy kicsit és megsóztam. A tojásokat felvertem egy kis sóval, és hogy intenzívebb legyen a szezám íz, a tojáshoz öntöttem egy kevés szezámolajat. A panírhoz kb. 1/3 rész szezámmagot és 2/3 rész zsemlemorzsát összekevertem, majd a szokásos módon bepaníroztam a húst. (liszt, tojás, szezámmagos zsemlemorzsa). Bő olajban, talán egy kicsit alacsonyabb hőfokon sütöttem, nehogy a szezámmag elégjen.
Megjegyzés: érdemes szezámolajat venni, mert igaz, hogy nem olcsó, de nagyon kevés elég belőle, ugyanis nagyon intenzív (pirított szezámmag) íze van. Felbontás után jobb hűtőben tartani, mert így sokáig eláll.
| |