| Hólabda
Hozzávalók:
Tésztához:
6 tojás
25 dkg cukor
5 evőkanál forró víz
2 kk. kakaó
18 dkg liszt
¾ sütőpor
Krémhez:
15 dkg Ráma margarin
12 dkg porcukor
8 dkg liszt
1 tojás
3 dkg kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
4 dl tej
Kókuszreszelék
Tésztához a tojás fehérjét felverem, a sárgáját a cukorral habosra keverem. Apránként hozzáadom a forró vizet. (Kimérem pohárba a vizet, beteszem a mikróba, felforralom és apránként hozzáöntöm.) Ezután jön bele a kakaópor, majd a sütőporral elkevert liszt. Együtt még pár percig keverem, majd kézi habverővel lazán beleforgatom a felvert tojáshabot. Sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe simítom és 180 °C-os sütőben megsütöm.
A krémhez a tej felét felteszem forrni a 3 dkg cukorral, a másik felét a liszttel és a tojással simára keverem, majd a tej többi részével összefőzöm. (Jó sűrű lesz.) Kihűtöm. Közben a margarint a porcukorral, majd a kettőt együtt jó habosra keverem.
A kihűlt tésztát pogácsaszaggatóval kiszaggatom, kettévágom, krémet kenek közé és köré, majd kókuszreszelékben megforgatom. A tetejét csokival is bevonom, de nélküle is jól mutat.
Megjegyzés: a tésztából mindig marad elég sok leeső rész, a krémből is szokott maradni valamennyi. Ezeket összekeverem, még a kókuszreszelék maradékát is beleszórom, golyókat formázok belőle, csokidarában megforgatom.
| |