| Kemencés sült krumpli
Hozzávalók:
5-6 db közepes burgonya
2-3 nagy gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 nagy fej vöröshagyma
szerecsendió
só, bors
tej
margarin vagy vaj
A burgonyát megtisztítom, kockára vágom, és sós vízben megfőzöm, de nem túl puhára. Közben a hagymát finomra vágom a fokhagymával együtt, és margarinom megfuttatom, hozzáadom a finomra vágott petrezselymet és a krumplit. Sózom, borsozom, őrölt szerecsendióval megszórom, összekeverem és egy kevés tejet aláöntve, kicsit átkeverem. A tejet felszívja, csak annyi kell hozzá, hogy ne legyen száraz. Egy vastagon kivajazott kis tepsibe vagy tűzálló tálba teszem, és sütőben átsütöm.
Megjegyzés: ha sonkát vagy virslit keverek közé, és a tetejét megszórom reszelt sajttal, akár egytálétel is lehet belőle egy jó kis salátával. A szerecsendiótól és a petrezselyemtől egészen különleges íze lesz.
| |