| Fahéjas almakrémleves
Hozzávalók:
3-4 alma
2 dl tejföl
2 púpos ek. étkezési keményítő
fahéj
csipetnyi só
cukor
Az almát megtisztítom, feldarabolom, és annyi vízben teszem fel főni, hogy bőven ellepje. Fahéjat szórok bele, egy kevés citromhéjat, ízlés szerint cukrot és egy csipetnyi sót.
A tejfölt összekeverem az étkezési keményítővel, hígítom egy kevés főzőlével, besűrítem vele a levest és pár percig főzöm.
Mixelőrúddal pépesítem, még ízesítem, ha kell fahéjjal, cukorral és hagyom kihűlni. Ha nagyon sűrű, vízzel hígítom. Ami forrón híg, az kihűlve lehet, hogy sűrű. Krémleves sűrűségűnek kell lennie.
Nagyon kellemes, édes, de utóízében kicsit savanykás levest, amit tejszínnel és fahéjjal díszítve, lehetőleg csészében tálalok.
| |
Ezt is megfoztem,de nem kremnek,mert nem igazan szeretem a kremleveseket,de igy is nagyon finom,koszi.
Én a krémleveseket jobban szeretzem, ezért van annyi, de csak abból lehet jó krémlevest készíteni, ami már a turmixolás előtt is finom.:)