| Az egyik kedvenc ételem. Nagyon egyszerű az elkészítése
Csirke curry
Hozzávalók:
1,5 kg csikecomb
2 nagyobb vöröshagyma
3-4 dl joghurt
1-2 db hegyes erős paprika
só
curry
olaj
Apróra vágom a vöröshagymát, olajban megpirítom, tűzről lehúzva hozzákeverem a curryt. (Kicsit többet, mintha pörkölthöz tennénk pirospaprikát. Intenzív curry íze legyen!). Egy kevés vizet öntök alá, beleteszem a csirkedarabokat, sózom, és lefedve hagyom pár percig. Ekkor hozzáadom a joghurtot, a karikára vágott erős paprikát, majd fedő alatt készre főzöm. Ha úgy látom, hogy sok a leve, akkor fedő nélkül hagyom, hogy a mártása sűrűsödjön egy kicsit. Ha csípősebben szeretjük, több erős paprikát adjunk hozzá!
Megjegyzés: Gyakorlatilag úgy készül, mint a csirkepörkölt. A joghurtot sem egyszerre szoktam hozzáadni, inkább rövid lében főjön. Hozzá a legjobb köret a Palaó rizs, ízben nagyon jól harmonizál vele.
| |