| Már nem emlékszem, hogy mikor és hol találtam ezt a receptet, de nagy felfedezés volt, mert ilyen egyszerű és kellemes édességre ritkán bukkan az ember. (Feltéve, ha szereti a kicsit pikáns, savanykás, légies édességeket.)
Osztrák pikáns "tiramisu"
Hozzávalók:
kb. 25 dkg babapiskóta
2 dl tejföl
4 dl tejszín (Hulala-cukrászhab)
1 narancs leve, héja
1 citrom leve, héja
néhány kanálnyi narancsszörp
10-15 dkg porcukor
A tejfölbe keverem a citrom levét, reszelt héját, a narancs levét és csak kevés reszelt héjat, nehogy keserű legyen (inkább utólag adjunk hozzá még, ha nem elég) és annyi narancsszörpöt, hogy érezni lehessen a narancs ízét. A tejszínt felverem a porcukorral, lazán összekeverem a tejföllel.
Egy üvegedénybe egy sor babapiskótát fektetek, erre jön a krém fele, még egy sor babapiskótát, erre a maradék krémet. Tetejére reszelem a fehércsokit. Egy fóliával lefedem és egy éjszakára hagyom a hűtőben, hogy a babapiskóta megpuhuljon.
Megjegyzés: ha rendes tejszínnel készítem kicsit lágyabb lesz a krém, a piskóta is jobban elázik. Ha cukrászhabot használok, az nagyon érdekesen viselkedik a narancslé és a szörp társaságában, ugyanis egy nagyon kemény hab lesz belőle. Egyébként is könnyű belőle habot verni, de ahogy keveredik valamilyen savas gyümölcslével, azonnal kemény lesz. E miatt alkalmas gyümölcstorta töltésére is, mert megtartja ezt az állagát. Többféle márka is kapható a nagyobb áruházakban (Tesco, Auchan), de én hű vagyok az első felfedezésemhez, a Hullalához.
| |
Kedves Tünde!
Köszönöm szépen a jókívánságokat.:)