|
Tárkonyos raguleves
Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb
vegyes zöldség
1 fej hagyma
2 dl tejföl
2 db húsleveskocka
2 evőkanál liszt
ételízesítő
só
tárkony
tárkonyecet
1 tojás
liszt
A zöldségeket kockára vágom és egy kevés olajban átpirítom. Kiszedem, és a maradék olajban a kisebb kockára vágott húst fehéredésig kevergetem. Felöntöm kb. 1,5 l vízzel, beleteszem a leveskockát, egy kevés ételízesítőt és lefedve félig megfőzöm. (Ha a felforrás után túl sok habja lenne, a nagyját le is szedhetjük.) Beleteszem a zöldségeket, az egész hagymát, és készre főzöm. Közben a tejfölt összekeverem a liszttel és a morzsolt tárkonnyal, (ha van friss, azzal még jobb) keverek hozzá a levesből és az egészet a leveshez adom.
1 tojásból, lisztből, egy kis tárkonnyal, sóval galuskát készítek és belefőzöm a levesbe. Ha van tárkonyecet, azzal savanyítom, ha nincs, akkor citromlével, ízlés szerint.
| |
ezt alevest imádjuk.