| Bazsalikomos, sajtos csirkecomb
Hozzávalók:
6 egész csirkecomb
20 dkg reszelt füstölt sajt
2 dl tejföl
1 fej hagyma
bazsalikom
1 leveskocka
1 ek. paradicsompüré
só, bors
liszt
vaj vagy margarin
Ezt az ételt én csirke felsőcombból készítem,(mert legalább hús is van rajta, sőt a gyerekekét ki is csontozom, mert nem szeretnek a csonttal vesződni.), sózom, borsozom. Margarinban mindkét oldalát elősütöm és egy kivajazott tepsibe, vagy hőálló tálba teszem (mennyiségtől függően). A maradék zsiradékba az apróra vágott hagymát megfuttatom, megszórom bazsalikommal vagy apróra vágott friss bazsalikommal, keverek hozzá 1 ek. paradicsompürét, majd felöntöm 2 dl húslevessel, amit 1 húsleveskockából és 2 dl vízből készítetek. Ráöntöm a húsokra, majd alufóliával lezárom és 210 fokos sütőben megsütöm. Közben a reszelt sajtot összekeverem a tejföllel, és a már megpuhult húst bevonom vele. Még annyi időre visszateszem a sütőbe, míg kicsit megpirul a teteje.
Megjegyzés: hihetetlenül omlós, finom és előre elkészíthető étel, mert elég, ha csak a sajtos tejföllel sütjük át frissen.
| |
Nagyon finom, köszönöm a receptet!