Juhtúrós sztrapacska
Hozzávalók:
3-4 db nagyobb krumpli (kb. 50-60 dkg)
1 tojás
liszt
só
25 dkg kockázott bacon
35 dkg túró (juhtúró és tehéntúró vegyesen)
2 dl tejföl
só
A krumplit apró lyukú reszelőn lereszelem, sózom, hozzákeverem a tojást és annyi lisztet, hogy nokedli sűrűségű legyen. A tésztát vágódeszkára teszem és forrásban lévő vízbe szaggatom egy kés segítségével. Amikor mind feljött a víz tetejére, még hagyom 1-2 percig, majd szűrőkanállal kiszedem és az időközben kiolvasztott szalonna zsírjára szedem.
A juhtúrót összekeverem a tejföllel, hozzáadom a tehéntúrót (sózni nem kell, mert a juhtúró sós), majd hozzákeverem a galuskát. A kiszedett szalonnapörc 2/3 részét szintén hozzákeverem. Szalonnazsírral kikenek egy hőálló tálat, beleteszem a túrós galuskát, tetejére szórom a maradék szalonnapörcöt és sütőben átsütöm.
Tálaláskor még tejfölt és reszelt sajtot is teszek az asztalra.
|