| Ez a töltött káposztának egy nem szokványos változata. A töltelék pont úgy készül, mint egy átlagos töltött káposzta töltelék, csak nem főzöm, hanem sütöm.
Töltött káposzta rántva
Tölteléket készítek darált húsból és rizsből, amit sóval, borssal, pirospaprikával, hagymával, fokhagymával és tojással keverek össze.
Savanyú káposzta levelekbe töltöm a húsmasszát, majd a szokásos módom bepanírozom, és bő olajban megsütöm. Kaporral ízesített tejföllel tálalom.
Megjegyzés: a rizst teljesen meg kell főzni, különben kemény marad, mert sülés közben már nem puhul tovább, ha félig nyersen hagyjuk.
| |
Szia!
Én még csak savanyú káposztalevéllel készítettem. Ha édeskáposztát használnék hozzá, akkor a leveleket bedobnám pár percre forró sós vízbe, hogy egy kicsit előfőzzem, hogy könnyebben lehessen tölteni, meg azért ne legyen teljese nyers.