|
Káposztás bableves
Hozzávalók:
¼ kg tarkabab
¼ kg savanyú káposzta
25 dkg nyers füstölt sonka
20 dkg csípős kolbász
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
babérlevél
pirospaprika
só
A babot előző nap beáztatom. Másnap bő vízben felteszem főni a sóval és a babérlevéllel. Amikor a bab félig megfőtt, hozzáadom a kockára vágott sonkát. A sonka zsíros részét egy másik lábasban kiolvasztom, és az apróra vágott hagymát megpirítom rajta, pirospaprikával megszórom, hozzáadom a kiöblített káposztát és a lereszelt fokhagymát Lefedve majdnem készre párolom. Amikor már a bab is majdnem puha, a kettőt összekeverem és beleteszem a karikára vágott kolbászt. Még öntök hozzá annyi vizet, hogy leves sűrűségű legyen, szükség esetén még sózom.
A tejfölt összekeverem a liszttel, egy kevés levest is keverek hozzá, majd a levesbe öntöm, és egyet forralok rajta.
| |
egészen elképesztő!