| Ha néha eljutok egy indiai étterembe, ezt az ételt rendelem a leggyakrabban. Frissen sütött nannal (indiai kenyér) az igazi, de tálalhatunk mellé rizst is.
Csirke tikka
Hozzávalók 4 személyre:
kb. 70 dkg csirkemell filé
2 db paradicsom
2 ek. paradicsompüré
1 nagy fej hagyma
kb. 2 dl joghurt
3 gerezd fokhagyma
1 diónyi gyömbér reszelve
2 tk. őrölt koriander
2 tk. őrölt kömény
2 tk. paprika
2 tk. garam masala
2 tk. kurkuma
bors
A csirkét kockára vágom és egy kicsit besózom. Felaprítom a hagymát és paradicsomot. Kevés olajon a hagymát elkezdem pirítani, majd folytatom a reszelt fokhagymával és gyömbérrel. Hozzáadom a fűszereket, a paradicsomot és a paradicsompürét, kevés vizet öntök rá és pár percig kevergetve besűrítem. Ekkor hozzáadom a csirkét, jól átforgatom és kevés vizet öntve rá, lefedve 10-15 percig főzöm. Hasonlóan készül, mint a pörkölt, ne legyen bő leve, inkább pótolom a levét, ha elfogyna alatta. Végül, amikor már megpuhult a csirke és a leve is besűrűsödött, joghurtot öntök rá, jól elkeverem és már kész is. Nagyjából pörkölt sűrűségű legyen!
Megjegyzés: ha valaki eddig még nem próbálta az indiai ételeket, de szereti a fűszeres, kicsit csípős, pörköltszerű ételeket, annak ezt érdemes kipróbálni. A fűszerek beszerzése sem gond, mert már minden nagyobb élelmiszerboltban kapható a garam masala nevű fűszer, sőt még a friss gyömbér is.(Végső esetben az őrölt gyömbér is megteszi.) Érdemes belőle nagyobb darabot venni, mert jól fagyasztható. Ha valaki rákap az ilyen egzotikusabb ételekre, úgyis szüksége lesz rá.:))
A nan receptje
| |
Kedves Mercurius!
Nagyon szépen köszönöm a visszajelzést. Imádom az indiai ételeket, ez az egyik kedvencem, ezért is örülök, hogy ezt írtad.:)