| Most először mértem le pontosan a hozzávalók mennyiségét, mert ezt mindig csak úgy „gondolomformán” készítettem, ahogy a nagymamám szokta mondani. Néha ezért sűrűbb lett, néha hígabb, de most sikerült egy ideális állagot elérnem. Ez a mennyiség pont 2 tányérnyi.
Zöldborsófőzelék
Hozzávalók 2 személyre:
0,5 kg zöldborsó
2 dl víz
2 dl tej
ételízesítő
petrezselyem
1 ek. cukor
2 púpos ek. liszt
olaj
só
Egy kevés olajba beleszórom a cukrot és világos barnára karamellizálom, a borsót beleöntöm, és kevergetve kicsit pirítom. 2 dl vizet öntök hozzá, ételízesítővel „sózom”, majd lefedve teljesen puhára párolom. 2 dl tejbe belekeverem a 2 púpos evőkanál lisztet és az apróra vágott petrezselymet. A borsóhoz keverem és még pár percig főzöm. Ha kell, még megsózom.
| |