| Sonkás-gombás spagetti
Hozzávalók:
1 csomag spagetti
20 dkg gomba
10 dkg húsos szalonna
10 dkg sonka
1 fej hagyma
10-15 dk reszelt sajt
sűrített paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma v. fokhagymapor
cukor
oregano
bors
olaj
A szalonnát kockára vágom, és egy serpenyőben kiolvasztom, ezután hozzáadom az apróra vágott hagymát, majd a sonkát és a gombát és a fokhagymát. Együtt pár percig pirítom, majd hozzáöntöm a paradicsomot (a papírdobozos paradicsomból 2-3 dl) és még adok hozzá annyi vizet, hogy a végén sűrűbb mártást kapjak. Fűszerezem. Lefedve készre párolom. A végén egy kevés cukrot is adok hozzá (de ez függ a paradicsom savanyúságától). Belekeverem a kifőtt spagettit, majd rétegezve reszelt sajttal megsütöm. Tálaláskor szárított parmezánnal szórom meg.
| |
Kedves Glória!
Köszönöm szépen a visszajelzést.:)