|
Amilyen egyszerű, annyira nagyszerű, mert nagyon finom, ráadásul nem tart sokáig az elkészítése.
Fűszeres túróval töltött csirkemell
Hozzávalók:
4 db fél csirkemell
15 dkg túró
2-3 szál újhagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só
bors
8 szelet bacon
A túróba keverem a reszelt fokhagymát és a felszeletelt újhagymát, sózom, és jól összedolgozom.
A csirkemelleket egy késsel óvatosan felszúrom, a tölteléket 4 felé osztom és betöltöm a résekbe. Nem kell összetűzni, mert nem folyik ki. Ezután csak gyengén sózom, mert a szalonna is sós, és borsozom, majd körbetekerem a bacon szeletekkel. Egy kisebb tepsibe sütőpapírt teszek, és erre fektetem a húsokat. (Így nem kell sokat mosogatni, mert a tepsire nem ég rá semmi.) 200 °C-os sütőben megsütöm. Kb. fél óra elég, ha előmelegített sütőbe teszem.
| |
Nem kell letakarni fóliával, mert a csirke gyorsan megsül, a bacon meg így szépen megpirul, és nem szárad ki a hús sem.:)