| Túrós kelt tekercs
Hozzávalók:
Tésztához:
40 dkg liszt
2 tojás
4 dkg cukor,
7 g száraz vagy 2 dkg friss élesztő
2 dl víz
5 dkg olvasztott Ráma margarin
csipet só
Töltelékhez:
25 dkg túró
citromhéj
porcukor
1 tojás
csipetnyi só
5 dkg mazsola
1 cs. vaníliás cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrom. Ha száraz élesztőt használok, csak úgy hozzáadom, ha frisset, akkor előtte a meglangyosított vízben, egy kis cukorral felfuttatom. Hagyom megkelni. (A víz és a liszt mennyisége csak kb.)
A töltelék hozzávalóit a mazsola kivételével, ízlés szerinti mennyiségű cukorral, egy mixelőrúd segítségével keverem össze, így a nagyon darabos túró is krémes lesz. A megmosott mazsolát is hozzáadom.
A tésztát kinyújtom, rákenem a túrótölteléket, feltekerem, felszeletelem, a tetejét megkenem felvert tojással, majd 200 °C-os sütőben megsütöm.
| |