| Ebben az ételben az a jó, hogy nagyon egyszerű, nagyon finom, jó köretnek is, de egy tükörtojással akár egy egyszerű vacsora is lehet.
Röszti
Hozzávalók:
5-6 db nagyobb főtt burgonya
15 dkg kockázott bacon
1 nagy fej hagyma
só
bors
fejenként 1 tojás
A kihűlt főtt burgonyát lereszelem a reszelő durvább fokán. A szalonnát egy serpenyőben kiolvasztom, megpirítom benne az apróra vágott hagymát, hozzákeverem a reszelt krumplit, sózom, borsozom és jól összekeverem. A serpenyőbe nyomkodom gyengéden és hagyom, hogy közepes tűzön az alsó fele megsüljön. Legjobb egy teflon serpenyőben sütni. Amikor alul piros, egy nagyobb fedőre borítom, és annak segítségével visszacsúsztatom a serpenyőbe és a másik oldalát is megsütöm. Ha önálló ételnek készítem ilyenkor bőven megszórom reszelt sajttal és amíg az alsó fele sül, a tetejére ráolvad a sajt. Közben fejenként egy-egy tükörtojást sütök, és tálaláskor a röszti tetejére teszem. Savanyúsággal a legjobb.
| |