| Citromos-habos sütemény
Hozzávalók:
Tésztához:
20 dkg liszt
14 dkg Ráma margarin
7 dkg cukor
csipetnyi só
1 tojássárgája
Krémhez:
3 tojássárgája
3 ek étkezési keményítő
3-4 ek. cukor
1 dl víz
1 citrom leve és reszelt héja
1 ek. margarin
Tetejére:
4 tojásfehérje
10 dkg cukor
fél citrom leve
A tészta hozzávalóit összegyúrom, de gyorsan, hogy ne melegedjen fel a tészta. Csak addig gyúrom, míg éppen összeáll. Egy pie formát kivajazok, kibélelem a tésztával, és sütőben félig megsütöm. (Én egy darab sütőpapíron nyújtottam ki, és a papír segítségével tettem a formába, de lehet akár kézzel is belenyomkodni.) Kiveszem a sütőből, tojásfehérjével megkenem és hagyom rászáradni, hogy ne ázzon el a tészta. (Ezt csak mostanában tanultam a Stahl Judit műsorából.)
A krém hozzávalóit is összekeverem. Először csak kevés vizet adva hozzá. A félig megsült tésztára öntöm, majd óvatosan a cukorral és citromlével felvert tojásfehérjét is ráteszem a tetejére. A sárga rész elég folyós, a hab lebeg a tetején. Kb. 170 °C-os sütőben sütöm. Ha látom, hogy a hab kezd barnulni, egy alufóliát teszek a tetejére, és addig sütöm, míg az egész szilárd lesz. (Onnan lehet tudni, hogy még nem jó, hogy az edény mozgatásakor a hab alatt a massza elmozdul.)
| |