| Ezt a receptet valamelyik újságban olvastam először és azonnal kipróbáltam. Annyira ízlett, hogy azóta számtalanszor szerepelt a családi étlapon. Ma is sikert aratott. Előre elkészíthető, csak tálalás előtt egy fél órával kell a forró sütőbe dugni, így ideális vendégváró étel.
Agglegény palacsinta
Hozzávalók:
12 db sós palacsinta
0,5 kg darált sertéshús
1 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
sűrített paradicsom
0,5 kg vegyes zöldség
10 dkg krémsajt
1 dl tejszín
só, bors, szerecsendió
10 dkg reszelt sajt
A hagymát apróra vágom, kevés olajban megpirítom, hozzáadom a darált húst, fehéredésig kevergetem, fűszerezem és sűrített paradicsommal (vagy 1 kis konzervvel vagy egy fél parírdobozossal) összekeverem. Egy pici vizet is öntök alá, ha túl sűrű és készre párolom. A végén ne maradjon sok leve. Ezzel a húsraguval töltöm meg a palacsintákat. Mindegyiket rézsútosan 3 részre vágom és egy közepes, kiolajozott tepsibe rakom úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást. Míg a ragu fő, addig a zöldséget kevés sós vagy ételízesítős vízben megfőzöm. Leszűröm, belekeverem a krémsajtot és a tejszínt, borssal és szerecsendióval fűszerezem és összeforralom. (Ha nincs tejszínünk és krémsajtunk, reszelt sajtot olvaszthatunk bele egy kevés tejjel. Legfinomabb tejszínnel és lehetőleg ízesített sajtkrémmel, pl. zöldfűszeressel, hagymással, fokhagymással.) Ezzel a sajtmártásos zöldséggel leöntöm a palacsintákat, és reszelt sajttal megszórom. 200 °C-os sütőben addig sütöm, míg a sajt pirulni kezd.
| |