Ez a sütemény az egyik legrégebbi kedvencem. Régebben gyakran készítettem, amikor még anyukám házi baracklekvárjával volt tele a kamra, mert igazán azzal a legjobb. Nagyon egyszerű, gyorsan elkészül és nagyon finom.
Rücskös tészta
Hozzávalók:
Tésztához:
30 dkg liszt
12 dkg Ráma margarin
10 dkg porcukor
3 tojássárgája
fél cs. sütőpor
csipet só
Töltelékhez:
3 tojásfehérje
20 dkg lekvár
3 ek. kristálycukor
A tészta hozzávalóit összegyúrom és egy fél órára a hűtőbe teszem pihenni.
Közben a tojásfehérjéket felverem a 3 ek. cukorral. Amikor már kemény a hab, kanalanként hozzáadom a lekvárt. (A lekvár mennyisége csak hozzávetőleges, mert a házi lekvár is más, meg a bolti is. Én most egy kis üveg meggylekvárnak a felét adtam hozzá. Közben nem árt megkóstolni, nehogy túl édes legyen. Amikor házi baracklekvárral készítem, cukor helyett is azt teszek bele.)
Egy közepes tepsit kibélelek sütőpapírral, a tészta 2/3 részét belereszelem a reszelő durvább felén, erre teszem a habot, amire ráreszelem a maradék tésztát. és 200 °C-os sütőben megsütöm.
|