| Currys-kókuszos csirke
Hozzávalók:
4 db fél csirkemell filé
Páchoz:
2 ek étkezési keményítő
1 dl bor
szójaszósz
diónyi gyömbér
1 szál póréhagyma
15 dkg gomba
currypor
6 ek. kókuszreszelék
1 db húsleveskocka
1 dl tejszín
olaj
A csirkemellet csíkokra vágom és bepácolom a borral, a keményítővel és annyi szójaszósszal, hogy a húst ne kellejen külön megsózni. Kb. 1 órára a hűtőbe teszem.
A gyömbért apró darabokra vágom és egy kevés olajban elkezdem pirítani. Hozzáadom a vékony karikára vágott póréhagymát, majd a húst és végül a gombát. Az egészet együtt pirítom tovább. Fűszerezem curryvel (szép sárga legyen a színe), majd a szójaszószt és a kókuszreszeléket is beleteszem. A húsleveskockát feloldom egy pohár vízben, és apránként felöntöm vele a húst. Mindig csak annyival, hogy ne legyen bő leve. Készre párolom, a végén hozzáadom a tejszínt. Olyan legyen, mint egy jó szaftos pörkölt!
Őszibarackos rizzsel tálalom.
| |