| Ez egy különleges köret, ami akár önállóan is megállja a helyét. Én csak úgy magában is szeretem, de nagyon jó kiegészítője a curryvel készült, szaftos húsételeknek.
Őszibarackos rizs
Hozzávalók:
0,5 l rizs
4 db fél konzerv őszibarack
10 dkg mazsola
2 ek vaj
currypor
bors
szezámolaj
A rizst kevés olajon megpirítom és felöntöm dupla mennyiségű vízzel és megsózom. Addig főzöm, néha megkeverve, míg a víz kezd elfogyni alóla. Ekkor lefedem és elzárom alatta a tüzet. Így hagyom készre párolódni. Közben egy serpenyőben vajon megfuttatom a kis kockára vágott őszibarackot és a megmosott mazsolát. Néhány perces pirítás után megszórom curryvel és borssal, majd egy kevés szezámolajat is öntök rá. Elkeverem és hozzáadom a megfőtt rizst.
| |