|
Dupla hagymás leves
Hozzávalók:
10 gerezd fokhagyma
3 közepes fej vöröshagyma
4 dkg vaj
4 dkg liszt
2 db marhahúsleves kocka
só
bors
1 babérlevél
reszelt szerecsendió
2 tojássárgája
2 dl tejszín
maroknyi reszelt sajt
A hagymát és fokhagymát vékonyan felszeletelem és a vajon világosra pirítom. Megszórom a liszttel, és ezzel is pirítom egy kicsit. Felöntöm 1 l vízzel és beleteszem a húsleveskockát. Ízesítem borssal, kis sóval, babérlevéllel és szerecsendióval, majd kis lángon ¼ órát főzöm fedő alatt. Kiszedem belőle a babérlevelet és összeturmixolom. Ha valaki szereti darabosan, hagyhatja úgy is. Viszonylag sűrű leves lesz belőle. Forrón hőálló csészébe merem, a tetejére teszem a tejszín, a tojássárgája és a sajt keverékét. Ezt beteszem a sütőbe (ha van benne grill, akkor azt kapcsoljuk be!), és barnulásig hagyom benne. Pirítóssal tálalom.
Megjegyzés: a sajtos keverék nagy része lesüllyed a levesben, egy része a tetején marad. A felső része megbarnul, a többi a forró levesben kissé nyúlóssá olvad. Pont 4 főre való adag.
| |
Javítottam, köszönöm szépen az észrevételt.:)
„ A hozzávalóknál nem volt ott a tejszín mennyi kell bele?